Hr En
Naslovna  >  Novosti i događanja  >  Sastanak sa savjetnicima za naukovanje

Sastanak sa savjetnicima za naukovanje

Sastanak sa savjetnicima za naukovanje iz županijskih komora Hrvatske gospodarske komore održan je 10. travnja 2018. g. u HGK, u okviru WP3 – Apprenticeship Advisors, u svrhu razmjene  iskustava i rasprave o problemima pri prikupljanju podataka za izradu baze poduzeća– članica HGK, licenciranih za provedbu naukovanja i njihovih mentora. Sastanak je vodio predstavnik Austrijske gospodarske komore.


Na početku sastanka, sudionici su upoznati s konceptom interaktivne baze koja bi trebala imati karakteristike pretraživanja po definiranim kriterijima, uz mogućnost uređivanja profila od strane poduzeća u drugoj fazi. Prva inačica baze je u procesu dovršetka te će nakon testiranja i poboljšavanja, prikupljeni podaci biti prebačeni u bazu.

Nakon toga, uslijedila je rasprava o iskustvima proizašlima tijekom provjere baze e-naukovanje i problemima s kojima se suočavaju poduzetnici pri primanju učenika na vježbe naukovanja i praktičnu nastavu. Savjetnici su posebno istaknuli problem neusklađenosti dostupnih baza podataka (baze licenciranih gospodarskih subjekata i baze ugovora o naukovanju) međusobno i sa stvarnim stanjem na terenu.

Cap4App operativni jezik je engleski. Ovdje možete pročitati sažetak sadržaja na hrvatskom jeziku.
Print page

The European Commission support for the production of this publication does not constitute endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein.

Show Desktop view