Hr En
Naslovna  >  Novosti i događanja  >  Najava konferencije Osposobljavanje i usavršavanje mentora u gospodarstvu 28. svibnja

Najava konferencije Osposobljavanje i usavršavanje mentora u gospodarstvu 28. svibnja

https://hgk.hr/thumbs/830x460/images/full/cap4app-hr-za-hgkhr5af593e4aa7bf.jpg

U okviru projekta Cap4App, Hrvatska gpspodarska komora organizira konferenciju Osposobljavanje i usavršavanje mentora u gospodarstvu koja će se održati 28. svibnja, u 10 sati u vijećnici Hrvatske gospodarske komore, na adresi Rooseveltov trg 2, Zagreb.

Cilj je konferencije raspraviti ulogu mentora u kontekstu strukovnog obrazovanja, različite modele programa za mentore u gospodarstvu i iskustva iz prakse u njihovoj provedbi.

Proces učenja temeljenog na radu u realnom radnom okružju sastavni je i neodvojiv dio strukovnog obrazovanja koji se partnerski provodi između ustanova za strukovno obrazovanje i gospodarskih subjekata. Kako bi se osigurala učinkovitost ishoda učenja, potrebno je osigurati preduvjete za kvalitetno obavljanje prakse i naukovanja, što podrazumijeva snažnije uključivanje gospodarstvenika u sustav strukovnog obrazovanje te jačanje mentorstva u gospodarskim subjektima. Mentor u procesu osposobljavanja ima središnju ulogu za učenikov uspjeh tijekom formalnog obrazovanja jer izravno utječe na uspjeh prakse i naukovanja u obliku osposobljavanja budućih zaposlenika koji će u skladu sa strukom i radnim procesima moći samostalno obavljati posao.

Kako bi ojačala svoje kapacitete za potporu poduzetnicima za uključivanje u naukovanje, HGK je s partnerima pokrenula projekt Jačanje kapaciteta komora i partnera za pomoć malim i srednjim poduzećima za uključivanje u naukovanje – Cap4App sufinanciran sredstvima programa Unije Erasmus+. Cilj je projekta jačanje organizacijskih kapaciteta HGK i partnerskih institucija u suočavanju s izazovima reforme srednjeg strukovnog obrazovanja i u konačnici pružanje potpore malim i srednjim poduzećima koji već sudjeluju u naukovanju ili se tek namjeravaju uključiti.

U sklopu Cap4App projekta izrađeni su Program za mentore te Priručnik za mentore u poduzeću, a u travnju su Hrvatska gospodarska komora i Sveučilište u Zadru organizirali program osposobljavanja i usavršavanja mentora u tvrtkama, organizacijama i agencijama za provedbu praktične nastave ili vježbi naukovanja učenika srednjih strukovnih škola. Hrvatska gospodarska komora nastavlja aktivnosti s temom mentorstva i sljedeći je korak organizacija ove konferencije. Na konferenciji će se predstaviti dosadašnji rezultati projekta, uključujući i radnu verziju baze licenciranih poduzeća.

Program konferencije dostupan je ovdje.

Molimo vas da svoje sudjelovanje potvrdite registracijom putem prijavnog obrasca najkasnije do 25. svibnja.

Cap4App operativni jezik je engleski. Ovdje možete pročitati sažetak sadržaja na hrvatskom jeziku.
Print page

The European Commission support for the production of this publication does not constitute endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein.

Show Desktop view