Hr En
Naslovna  >  Novosti i događanja  >  Izvješće "Analiza postojećeg stanja i shema naukovanja u Hrvatskoj"

Izvješće "Analiza postojećeg stanja i shema naukovanja u Hrvatskoj"

Osnovni cilj ovog izvješća bio je prikupiti informacije o stanju u sustavu srednjega strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te programa učenja temeljenog na radu koje se događa u poduzećima.

Izvješće je sastavio SEECEL.

Izvješće se sastoji od pozadinske analize stanja (temeljene na prilozima partnerskih institucija: Hrvatske gospodarske komore, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Hrvatske obrtničke komore Zagreb) i analize rezultata istraživanja provedenog među malim i srednjim poduzećima, srednjim strukovnim školama i županijama (osnivačima škola).
Online-istraživanje provedeno je u početnoj fazi provedbe projekta. Ankete su bile otvorene od 16. prosinca 2016. do 20. siječnja 2017.

Osmišljene su tri inačice ankete za svaku ciljnu skupinu: verzija upućena MSP-ovima distribuirana je posredstvom županijskih komora HGK; druge dvije verzije distribuirao je SEECEL strukovnim školama i županijama. Anketiranju se odazvalo 699 MSP-ova, 119 škola i pet županijskih upravnih odjela za obrazovanje. Cilj je bio prikupiti informacije o iskustvima i stajalištima u provođenju učenja temeljenog na radu, identificirati glavne prepreke s kojima se susreću poduzeća uključena u provedbu nekih oblika učenja temeljenog na radu i poduzeća koja su u budućnosti spremna sudjelovati u tim oblicima učenja te razviti ideje za mjere koje bi se mogle primijeniti u budućnosti za razvoj sustava.

Rezultati dobiveni analizom istraživanja predstavljeni su javnosti  kao doprinos raspravi o učinkovitosti modela učenja temeljenog na radu u posebnim programima strukovnog obrazovanja na 1. konferenciji projekta Cap4App.

Izvješće je u potpunosti dostupno na engleskom jeziku ovdje, a skraćena verzija na hrvatskom jeziku ovdje.
Cap4App operativni jezik je engleski. Ovdje možete pročitati sažetak sadržaja na hrvatskom jeziku.
Print page

The European Commission support for the production of this publication does not constitute endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein.

Show Desktop view