Hr En
Naslovna  >  Novosti i događanja  >  Capp4App projekt

Capp4App projekt

Kao pretpostavku za snažnije uključivanje u reformu strukovnog obrazovanja HGK je osigurala novac iz EU fondova, točnije iz programa ERASMUS + KA3 za projekt „Jačanja kapaciteta komora i partnera za pomoć malim i srednjim poduzećima za uključivanje u naukovanje“ - Cap4App koji je započeo u listopadu 2016. godine.

Ovim projektom, vrijednim više od pola milijuna eura, želi se ojačati organizacijske kapacitete HGK na način da se educiraju zaposlenici HGK (pogotovo zaposlenici 20 regionalnih komora) kako bi mogli pružiti što bolju potporu malim i srednjim poduzećima koja već sudjeluju u programima strukovnog obrazovanja ili se tek namjeravaju uključiti. Isto tako jedan od ciljeva projekta je i poboljšanje percepcije i popularnosti određenih strukovnih zanimanja kao i podizanje svijesti poslodavaca o važnosti uključivanja u programe strukovnog obrazovanja.

Dosadašnji rezultati projekta su 20 educiranih djelatnika HGK za pružanje pomoći tvrtkama za uključivanje u programe strukovnog obrazovanja, izrađeni prijedlozi kriterija koje tvrtke koje se namjeravaju uključiti trebaju ispuniti, izrađeni vodiči za djelatnike HGK, tvrtke i mentore s informacijama o svim aspektima strukovnog obrazovanja u Hrvatskoj te izrađen program za stjecanje osnovnih znanja za poučavanje učenika za mentore u tvrtkama.

U narednih šest mjeseci biti će izrađena baza podataka i registar tvrtki koje imaju uvijete za sudjelovanje u programima strukovnog obrazovanja s pripadajućim mentorima koji su zaposlenici tih tvrtki i dvadeset mentora u tvrtkama će proći kroz program edukacije.
Suradnjom s austrijskom komorom i upoznavanjem s primjerima dobre prakse, projektni partneri na ovom projektu usvojili su znanja i iskustva koja sada mogu primijeniti u hrvatskom kontekstu.
Cap4App operativni jezik je engleski. Ovdje možete pročitati sažetak sadržaja na hrvatskom jeziku.
Print page

The European Commission support for the production of this publication does not constitute endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein.

Show Desktop view